ا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية
المقادير عمل اللحمه المعصجه
-بصله مفرومه
-لحمه مفرومه
- طماطم معصوره
- صلصه
- فلفل اخضر
-
- ملح وفلفل وبهار لحمه
- سمن وزيت
الطريقه
- نسخن ملعقه سمن مع زيت فى طاسه على النار ثم نضيف البصله
ونشوحها حتى تذبل وتصبح شفافه لو البصل لونها اغمق بتغير طعم اللحمه
- نضيف اللحمه ونقلبها مع البصل
-حتى يتغير لونها مع اضافه البهار والفلفل الخضر مع الورق اللورى
- نضيف الطماطم والصلصه
- نتركهم على نار هادئه حتى تمام السوه بس متنشفش قوى تقريبا ربع ساعه
وده شكلهاااااا ونتركها جانبا
بنستخدم مكرونه قلم عى الافضل فى المكرونه
- نغلى ماء ونضع فيه 2 ملعقه زيت وملح ونضع فيها المكرونه
- تقريبا 10 دقائق وتكون استوت او اكتر شويه
- تصفى فى المصفاه وتغسل بالماء وتصفى جيدا من الماء وترد للحله ونتركها جانباا
طريقه عمل الباشميل
- فى حله نضع سمن بلدى على النار حتى تسخن قليلا
- نضيف الدقيق تقريبا كوب ونصف
-هتلاحظى هنا ان الدقيق والسمن متكتل
- هناتزويدى سمن او زيت ذره
[يتبع