منتدى نسائى لكل البنات والستات
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ستوتة الانتوكة
Admin


المساهمات : 58
تاريخ التسجيل : 04/10/2010

مُساهمةموضوع: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية   الأربعاء أكتوبر 06, 2010 7:16 pm

ا





السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية

المقادير عمل اللحمه المعصجه



-بصله مفرومه


-لحمه مفرومه


- طماطم معصوره


- صلصه


- فلفل اخضر


-

- ملح وفلفل وبهار لحمه


- سمن وزيت



الطريقه


- نسخن ملعقه سمن مع زيت فى طاسه على النار ثم نضيف البصله


ونشوحها حتى تذبل وتصبح شفافه لو البصل لونها اغمق بتغير طعم اللحمه





- نضيف اللحمه ونقلبها مع البصل





-حتى يتغير لونها مع اضافه البهار والفلفل الخضر مع الورق اللورى





- نضيف الطماطم والصلصه





- نتركهم على نار هادئه حتى تمام السوه بس متنشفش قوى تقريبا ربع ساعه


وده شكلهاااااا ونتركها جانبا






بنستخدم مكرونه قلم عى الافضل فى المكرونه


- نغلى ماء ونضع فيه 2 ملعقه زيت وملح ونضع فيها المكرونه





- تقريبا 10 دقائق وتكون استوت او اكتر شويه






- تصفى فى المصفاه وتغسل بالماء وتصفى جيدا من الماء وترد للحله ونتركها جانباا



طريقه عمل الباشميل


- فى حله نضع سمن بلدى على النار حتى تسخن قليلا






- نضيف الدقيق تقريبا كوب ونصف





-هتلاحظى هنا ان الدقيق والسمن متكتل





- هناتزويدى سمن او زيت ذره



[يتبع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://rbatelbuot.yoo7.com
ستوتة الانتوكة
Admin


المساهمات : 58
تاريخ التسجيل : 04/10/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية   الأربعاء أكتوبر 06, 2010 7:17 pm

ده بيكون سمكها بتتقلب معاكى بسهوله

-بنضيف لبن مغلى مع شوربه الافضل دجاج او بط
وانا كتير بعملها بلبن فقط
( ممكن تستعمل كريمه لبانى خاصه بالطهى)
بيكون طعمها رائع
انا ضفتها مره واحده وقلبت بسرعه ممكن انتى تضيفى بالتتدريج علشان ميتكتلش والافضل فى التقليب استعمال مضرب سلك يدوى







- انا بحب الباشميل خفيف او اخف من خليط الكيك بشوى زى كده

- انا ضيفت بيضه للخليط بعد ماهدا شويه
مع ملح وفلفل وجوزه الطيب
وكده خلص بالباشميل
- فى حله المكونه بنضع 4 ملاعق باشميل مع ملعقتين لحمه ونقلب كويس

- ندهن صنيه مستطيل بالباشميل يا دوب يغطى الصنيه
- نضع نصف مقدار المكرونه وفوقها اللحمه

- نضع الاجزء الخر من المكرونه




- نضع الباشميل فوق الوجهه

- فى بعض الناس بضيف بيضه مع فلفل اسود
لاكن انا افضل الجبنه الرومى والخطوه دى اختيارى ليكى




- ندخلها فرن ساخن على درجه حراره 200
فى الرف الوسط حتى تحمر








تترك لتبرد قبل التقطيع تقريبا 30 دقيقه




اتفضلو معاناااااا





ويارب يكون الشرح وافى وتعجبك
ومنظره تتطبيقك باسرع وووووقت



منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://rbatelbuot.yoo7.com
 
طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالطريقة المصرية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ربات البيوت :: مطبخ ربات البيوت-
انتقل الى: